Falske fakta-fella

falskeDen danske bloggen Biblioteksdebat hadde tysdag overskrifta #FakeNews – et farligt stempel? Det handlar om den danske forskaren Johan Farkas, «der forsker i manipulation på digitale medier og er forfatter til den nye bog ’Post-truth, Fake News and Democracy’.» Han seier blant anna:

«Når vi i dag taler om fake news og misinformation, italesætter vi det, som det er en sygdom, der skal fjernes … Problemet er, at man afpolitiserer det ved at tale om misinformation på den måde. Pludselig er der nogle holdninger, der ikke er plads til i demokratiet, og det er jo det modsatte af, hvad der er meningen».

Dette er mykje av same bodskapen som hos Jesús Alcalá i ein dobbelkronikk i Klassekampen i slutten av oktober, der han tillot seg å kritisere den norske tenesta Faktisk.no. Vi kommenterte den første delen her på bloggen.

Men det har gått som vi spådde:

Ingen i norske media har brydd seg med å diskutere dette, og dei kritiserte avviser det hele som falsk (!). Bloggaren Øyvind Andresen oppsummerer saka med overskrifta Sannhetsministeriet.no.

 

2 kommentarer om “Falske fakta-fella

Leave a Reply